Problem: ICA arbetar med lojalitetsprogram och detta för att skapa långa och hållbara relationer till sina kunder. Företaget visar förståelse för att det inte räcker att enbart sälja produkter utan det krävs en relation till dess kunder. ICA skapade 2008 ett koncept vid namn ”Mina varor” vilket bygger på att ICA ger riktade erbjudanden till sina kunder utefter dennes tidigare inköpsbeteende. Vid lanseringen av ”Mina varor” riktades stor kritik mot ICA och dess sätt att hantera kundernas personliga integritet och att erbjudandena inte stämde överens med vad kunderna handlade. I denna studie har vi undersökt ICA:s samt dess stamkunders syn på konceptet ”Mina varor” samt var de anser den etiska gränsen går för att lagra privat information.
Syfte: Att få förståelse för ICA:s arbete med CRM och dess satsning på ”Mina varor” för att sedan se konceptet ur ett kundperspektiv med fokus på etik och integritetsfrågor.
Metod: I studien används en kvalitativ ansats, där datainsamlingen skett via en informantintervju samt påstana intervjuer.
Slutsatser: